SWK Atelierwoningen Kersenboomgaard /Menu
/
VorigeVolgende

Open ateliers

Lustrum De Kersenboomgaard

Open Ateliers
Zondag 26 juni

Kunst kijken tussen de kersenbomen!

Sinds juni 2011 wonen en werken meer dan veertig kunstenaars in dertig atelierwoningen van SWK Kunsthuisvesting in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De atelierwoningen zijn verdeeld over drie identieke gebouwen, gelegen rond een oude hoogstam kersenboomgaard, eens onderdeel van het groene buitengebied ten westen van Utrecht en straks gelegen in het hart van Leidsche Rijn; een uniek project voor professionele creatief ondernemers. Op zondag 26 juni openen zij hun deuren en wordt het 5 jarig bestaan gevierd.

Het is een unieke gelegenheid de deelnemende kunstenaars in hun eigen habitat te ontmoeten en hun werk te bewonderen op de plek waar het ontstaat. Van ambachtelijk handwerk tot industrieel design: het palet van aanwezige disciplines is even kleurrijk als uitgebreid. Schrijvers en schilders, theater en dans, multimedia en gemengde technieken

Je bent dan ook van harte uitgenodigd de Open Ateliers te komen bewonderen: in en rond de gebouwen wordt uiteraard voor een artistieke omlijsting gezorgd, met performances, muziek en er is gelegenheid alle prikkels rustig in te drinken of de zintuigen tot rust te brengen onder het genot van een creatieve cuisine in de gaard.

De Kersenboomgaard is gelegen aan de Emmy van Lokhorststraat en eenvoudig te bereiken. Vanaf Utrecht centraal in 5 minuten met de Sprinter naar Station Terwijde, gevolgd door een korte wandeling, of met de auto: 10 minuten vanaf de A2 (afslag 6 Maarssen-Vleuten) of Utrecht Centrum. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.